zorgvoorzzp_kerst-8

De kerstdagen zijn een mooi moment voor reflectie en rust! Fijne kerstdagen!

Morgen is het alweer zover, dan gaan we genieten van de kerstdagen. Een bijzondere  periode die we uiteraard graag doorbrengen met onze familie, vrienden of mensen die belangrijk voor ons zijn.

Kerst is een periode voor rust en reflectie

Vorig jaar, aan het einde van 2019 lanceerde ik samen met mijn zakelijk partner de website van Zorg voor Zzp.
Net voor het nieuwe jaar zou beginnen wilde we live zijn en gaven we zelfs al de eerste online trainingen.

Inmiddels zijn we 1 jaar verder en hebben we enorm veel geleerd. Bijvoorbeeld, wie nu onze doelgroep is. Bij de Wkkgz denk je misschien direct aan de mensen in de medische zorg, de artsen, verpleegkundige en verzorgende, maar de groep zzp’ers die moet voldoen aan de Wkkgz is zoveel breder dan enkel het medische aspect.

Persoonlijk heb ik altijd een bijzondere interesse gehad in de werking van de natuur, ons menselijk lichaam en de alternatieve manieren van genezen. Dit merk je waarschijnlijk wel aan de manier waarop ik teksten schrijf of informatie deel. Onbewust schreef ik de informatie op onze website voor de zzp’ers die net als ik een interesse hebben in de complementaire geneeswijze.
Tijdens de lezingen merkte ik dat er telkens deelnemers aanwezig waren die medisch opgeleid waren, maar daarnaast andere opleidingen hadden gedaan en alternatieve behandelingen gingen aanbieden.

Na 8 maanden bereikten we de 300 leden en namen we de tijd om te onderzoeken wie onze doelgroep was. We gingen online in gesprek met onze leden en degenen die onze online trainingen hadden bijgewoond. We gingen samenwerkingen aan met de Vereniging voor hypnotherapeuten en het Masseurs netwerk Nederland. Onze doelgroep was ontstaan vanuit een ‘stiekem’ verlangen.

Wat ik  met name merkte was  dat er een deel van de zorgverleners niet tevreden is over de manier waarop zij moeten werken. De online reacties zijn dan ook niet altijd even positief en ik merkte dat ik dat niet prettig vond. Ik vroeg mezelf daarom af:

  • Kan ik deze groep mensen echt helpen?
  • Willen zij geholpen worden?
  • Is dit de doelgroep waar ik echt voor wil werken?

Zoals je wellicht begrijpt hebben deze vragen mij het inzicht gegeven dat onze doelgroep ons had gekozen en dat dat precies de groep zzp’ers is die ik graag wil ondersteunen. Wie zijn dat dan?

Kort gezegd zijn dat de zzp’ers die werkzaam zijn in de complementaire zorg, en de medisch opgeleide zzp’ers die net als ons inzien dat de zorg toe is aan verandering en zij daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

Een  zorgvuldig samengesteld team van experts

Als ondernemer in de zorg krijg je te maken met wet- en regelgeving, of je dit nu leuk vind of niet het is een belangrijk onderdeel van het vak wat je gekozen hebt. Om de wetgevingen die van toepassing zijn op onze doelgroep zo goed mogelijk te vertalen naar situaties in de praktijk hebben we verschillende advocaten aan ons verbonden.

Door middel van blogartikelen en bijdrage in onze podcast delen wij kennis en spelen zij in op actualiteiten. Ondernemen is een prachtig vak en als je daar als zorgverlener ook nog eens mensen mee kunt helpen naar weer een gezond leven, dan heb je volgens mij de ultieme combinatie te pakken.

Als ondernemer ben je meer dan enkel een zorgverlener, je krijgt namelijk veel meer taken op je bordje die je als werknemer niet hebt. Denk maar eens aan het financiële aspect van je bedrijf. Is het slim om te investeren? Interessante regelingen vanuit de belastingdienst?  Elk kwartaal je aangifte voor elkaar hebben en je administratie op orde hebben.

Hoe kom je aan nieuwe klanten? Als ondernemer krijg je namelijk ook te maken met de zichtbaarheid van je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat er dagelijks nieuwe klanten een afspraak met je maken? Een website, logo of misschien zelfs je eigen producten? Online trainingen?

Maar ook de zorg voor jezelf als ondernemer mag in dit rijtje niet ontbreken. Ondernemen is veel ballen in de lucht houden, werkdruk, stress en continue zoeken naar balans. Je hebt wellicht een gezin of een partner en een sociaal leven. Hoe zorg je ervoor dat jij als ondernemer blijft  investeren in jezelf? Je zelf gezond blijft? De tijd neemt om regelmatig eens van een afstandje naar je eigen bedrijf te kijken? Te onderzoeken wat jij nu echt wilt en hoe jij dit kunt bereiken en voor wie?

Op al deze onderdelen van het ondernemerschap in de zorg delen we samen met ons team van experts, informatie en willen we je als ondernemer en als zorgverlener inspireren. Dit heeft  eind 2020 vorm gekregen en je zult dan ook vanaf januari 2021 elke maand onze nieuwsbrief gaan ontvangen, met daarin de artikelen van onze experts!

Geniet van de kerstdagen!

Een prachtige tijd van bezinning en reflectie. Misschien werk je op deze dagen wel en ben je vrij, net na of voor de kerst. De periode rond de kerst is uitermate geschikt om even een stapje terug te doen en tijd te nemen voor jezelf. De kerstperiode is voor mij persoonlijk altijd een bijzondere periode waarin ik de tijd neem om terug te kijken op het afgelopen jaar.
Waar ben ik dankbaar voor? Hoe ben ik ontwikkeld? Wat zijn zaken die ik heb geleerd? Wat waren de mooie momenten die ik wil koesteren en wil blijven delen? Wat waren minder fijne momenten, die ik niet wil vergeten maar als een les zal zien?

Als ik kijk naar de grootste overwinning van het afgelopen jaar dan is het wel dat ik als ondernemer, als moeder en als vriendin meer balans heb gevonden. De grootste oorzaak daarvan is dat ik focus heb aangebracht en aan de hand van een duidelijke planning ben gaan werken, zonder afleiding.
Ik heb geleerd wat mij energie geeft en wat mij energie kost en hoe ik er dus voor kan  zorgen dat ik weer meer energie ontvang dan dat eruit gaat.

Mijn tip voor de kerstperiode  is dan ook: Lees eens een boek, maak een wandeling en zoek eens de stilte op. Maar bovenal, geen social media en zo weinig mogelijk tv. (Ik zal mijn Facebook Ads tijdelijk onderbreken, zodat jullie rust hebben;-)

4 nuttige tips voor rust en reflectie

  1. Zoek een inspirerend boek op en dompel jezelf even helemaal onder in de geschiedenis, de filosofie, een roman of  een inspirerend boek wat je specifiek verder helpt.
  2. Doe een digitale detox en laat je mobiel, laptop en tv eens een paar avonden uit en ga met je partner, familie of vrienden eens in gesprek. (Een kletspot helpt daar enorm bij)
  3. Schrijf eens op voor welke 5 gebeurtenissen jij dankbaar bent geweest in het afgelopen jaar. Voel ook de emotie die het bij je oproept en schenk daar eens  wat aandacht aan voor meer rust.
  4. Neem de tijd om eens van  een  afstand te kijken naar je leven en schrijf eens op wat je graag anders zou willen doen.

Ik wil je bedanken voor  je vertrouwen in ons het afgelopen jaar. De mailtjes die jullie trouw elke keer lezen, de reacties op onze social media posts en vooral het delen van onze naam bij collega’s, vrienden, kennissen of familie.

Geniet van de feestdagen!

Liefs Priscilla