pexels-linkedin-sales-navigator-1251832

Dag 2 van de ‘in rust met vakantie – Challenge’ – Administratie

Dag 2 van de ‘in rust met vakantie – Challenge’ met vandaag tips om je werkzaamheden goed af te ronden, zodat je ruimte in je hoofd creëert. Een van de oorzaken van stress is teveel dingen aan je hoofd hebben, waardoor je het gevoel hebt nog een hele berg werk te moeten verzetten en er maar geen einde aan lijkt te komen. Dit is precies wat je niet wilt wanneer je met vakantie gaat, daarom vandaag tips hoe je overzicht creëert in je bedrijf, zodat jij belangrijke zaken kunt afronden en met voldoende ruimte in je hoofd met vakantie kunt gaan.

Facturen sturen

Een goede cashflow in je bedrijf is ontzettend prettig en vooral als je met vakantie gaat. Laat facturen die je nog moet sturen dan ook niet liggen tot na je vakantie, maar verstuur alle facturen voor je met vakantie gaat. Terwijl jij op vakantie bent komen dan de betalingen weer binnen, wat een erg fijn gevoel geeft.

Controleer ook openstaande nota’s en stuur herinneringen, zodat ook die betalingen voldaan worden. Houd er rekening mee dat veel bedrijven sluiten tijdens de vakantieperiode of minder bezetting hebben en daardoor de betalingen vertragen. Ben daarom extra alert op openstaande nota’s en houd overzicht van welke betalingen er nog binnen moeten komen.

Rekeningen betalen

Rekeningen betalen is niet het leukste onderdeel van het ondernemen, maar rekeningen laten liggen zorgt voor onrust. Voor je met vakantie gaat doe je er goed aan een financieel overzicht te creëren voor jezelf en alle rekeningen te voldoen. Het geeft een prettig gevoel als je alles betaald hebt en weet wat er nog binnen gaat komen.

Kwartaalaangifte indienen (q2)

De kwartaalaangifte kun je nog tot eind Juli indienen, waarbij je dan nog tot de laatste dag hebt om de inkomstenbelasting te voldoen. Wel zo prettig als je ook dit hebt afgerond en zo meteen een mooi overzicht hebt over de eerste 6 maanden van 2021.

Reflectie: Terugblik 6 maanden 2021

Hoe is het gegaan de eerste 6 maanden van dit jaar? Kijk nog eens naar de doelen die je voor jezelf gesteld had, hoever staat het daarmee? Wat ging er goed en waar is er nog groei mogelijk?

Na 6 maanden is het altijd een mooi moment om eens achterom te kijken, naar wat je allemaal gerealiseerd hebt. Doelen stellen is natuurlijk goed om te doen, maar ben ook niet te streng als je nog niet alles wat je jezelf als doel gesteld hebt nog niet behaald hebt. Dat geeft weer mooie inzichten om eens te kijken wat je de komende 6 maanden anders gaat doen, om je doelen alsnog te gaan behalen. Kijk niet enkel wat je nog niet behaald hebt, maar sta ook eens stil bij wat je allemaal wel voor elkaar hebt gekregen.

Hoe sta je ervoor, zakelijk en persoonlijk?

Content vooruit plannen

Op vakantie wil je waarschijnlijk helemaal niet bezig zijn met het schrijven van artikelen, maken van video’s of het posten van social media content, heel begrijpelijk ook. Een makkelijke manier om toch zichtbaar te blijven voor je (toekomstige) cliënten is om tijdens je vakantie alvast wat content vooruit te plannen.

Dit kun je doen met je mailings, maar uiteraard ook met je social media content. Vind je het toch leuk om je kennis te delen met je trouwe achterban terwijl je met vakantie bent dan is vooruit plannen erg prettig.

Doe jij mee met de ‘in rust met vakantie – Challenge’ dan maak je kans op leuke items voor je vakantie. Deel via IG-Stories onze tips voor een goede afronding en laat andere deelnemers weten hoe jij je werkzaamheden afrond voor je met vakantie gaat. Tag @zorgvoorzzpnl, zodat ik jouw tips kan delen en we elkaar kunnen helpen heerlijk ontspannen met vakantie te gaan!