pexels-daria-shevtsova-1467435

Dag 3 ‘In rust met vakantie challenge – Klanten informeren en agenda

Dag 3 van de ‘in rust met vakantie – Challenge’ met vandaag tips om je klanten te informeren dat jij even geniet van je vakantie en hoe je goed om kunt gaan met het beheer van je agenda.
Voordat je met vakantie gaat zijn er al de nodige voorbereidingen, maar hoe fijn is het dat je niet alleen tijdens je vakantie rust hebt, maar ook als je terugkomt je niet direct in de overdrive hoeft. Want als je meteen weer in het chaotische werkleven stapt, zul je die heerlijke vakantie snel weer vergeten zijn.

Klanten informeren

Zzp’er hebben vaak het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn voor hun cliënten, maar dat zorgt ook voor een enorme druk. Iedereen gaat met vakantie en iedereen heeft momenten nodig om weer even op te laden, nu waarschijnlijk nog meer dan ooit. Jouw cliënten begrijpen dit, maar willen wel graag weten waar ze aan toe zijn. Informeer ze daarom tijdig wanneer jij met vakantie bent, plan de behandelingen om de periode van je vakantie heen.

Heb je vervanging geregeld dan is het voor je cliënten fijn om hier vooraf over geïnformeerd te worden, zodat ze weten in welke periode jij er even niet bent.

Instellen out-of-office

Tijdens je vakantie wil je niet dagelijks nog met je mail bezig zijn en dat is ook helemaal niet nodig.
Heb je niemand die de mailtjes voor jou kan beantwoorden, stel dan een out-of-office in zodat mensen die je een mailtje sturen weten, wat jij later reageert ivm je vakantie.

Inplannen werkzaamheden (terugkomst na vakantie)

Goed voorbereid op vakantie gaan is een, maar goed voorbereid weer aan de slag gaan na je vakantie is minstens zo belangrijk.
Plan dan ook ruimte in om na je vakantie weer op te kunnen starten. De eerste week na mijn vakantie geef ik de ruimte aan:

  • Koffers uitpakken
  • Wassen-, strijken-, schoonmaken
  • Boodschappen doen
  • Mailbox bijwerken
  • Planning maken

Overdracht werkzaamheden

Bijna tijd om op vakantie te gaan en om je werkzaamheden over te dragen aan je vervanger. Bereid dit vooraf goed voor, zodat de overdracht efficiënt verloopt en je verwarring voorkomt. Een goede overdracht is ontzettend waardevol, omdat het voorkomt dat je allerlei vragen krijgt terwijl je met vakantie bent. Neem daarom de tijd voor een goede overdracht, zodat op dat moment je vervanger ook de mogelijkheid krijgt alle vragen te stellen.

Doe jij mee met de ‘in rust met vakantie – Challenge’ dan maak je kans op leuke items voor je vakantie.

Deel via IG-Stories onze tips voor een goede overdracht en laat andere deelnemers weten hoe jij je werkzaamheden overdraagt en ervoor zorgt dat je echt even helemaal offline bent tijdens je vakantie. Tag @zorgvoorzzpnl, zodat ik jouw tips kan delen en we elkaar kunnen helpen heerlijk ontspannen met vakantie te gaan!