pexels-karolina-grabowska-4996961

Dag 4 ‘In rust met vakantie challenge – Wat neem je mee?

Dag 4 van de ‘in rust met vakantie – Challenge’ met vandaag een handig overzicht om goed georganiseerd met vakantie te gaan. Wanneer je geen overzicht hebt creëer je chaos in je hoofd wat ervoor zorgt dat je belangrijke dingen vergeet.

Voor je alles gaat inpakken is het handig om een inpaklijstje te maken voor jezelf, waar je alles op noteert wat je mee wilt nemen.

Kleding- en schoenen selectie

Herinner je je die vakanties nog, waarbij je 10 paar schoenen mee nam en 30 setjes kleding, daadwerkelijk maar 5 verschillende setjes echt had gedragen en al die verschillende schoenen helemaal niet handig waren?
Om dit te voorkomen stel ik voortaan een kleding- en schoenen selectie samen, voor alles wat ik nodig heb. Zo maak ik een lijstje van kleding:

 • Overdag / strand / zwembad
 • Sporten
 • Avondkleding
 • Schoenen
 • Ondergoed / zwemkleding

Deze selectie leg ik alvast apart, zodat ik meteen overzicht heb in wat ik mee wil nemen. Dit doe ik vervolgens voor het hele gezin.

Supplementen

Dagelijks slikken we heel wat supplementen en al die verschillende potjes meenemen op vakantie is niet handig en neemt veel te veel ruimte in beslag. Omdat ook op vakantie het nemen van onze supplementen belangrijk is, neem ik alles afgepast mee. Ik maak voor iedereen de dagelijkse samenstelling en die neem ik mee in verschillende pillendoosjes, zodat je dagelijks precies je supplementen kunt innemen, zoals thuis.

Boeken

Elke keer wanneer ik een boek voorbij zie komen wat ik graag wil lezen, sla ik deze op in de bol.com app. Ik koop niet alle boeken direct, maar wil de boeken die me interessant lijken paraat hebben, zodat ik makkelijk kan vinden wat ik wil lezen. Voor de vakantie heb ik weer enkele boeken geselecteerd die ik meeneem, zodat ik ‘s avonds voor ik ga slapen nog even kan lezen of op momenten dat ik even de rust kan pakken, ik me heerlijk terug kan trekken met een goed boek.

Ik kies wel altijd boeken die me een goed gevoel geven en me inspireren, me in de juiste mood brengen!

Verzorgingsproducten

Dagelijks heb ik een vaste ochtend- en avondroutine als het aankomt op mijn gezichtsverzorging. Ik vind het heerlijk om mijn huid goed te verzorgen en die kleine ritueeltjes, daar kan ik echt van genieten. Op vakantie neem ik dan ook alle verzorgingsproducten mee, die ik thuis ook gebruik. Maar ook hierbij maak ik een lijstje van alles wat nodig hebben. Denk aan:

 • Zonnebrand
 • Dag- en nachtcreme
 • Gezichtsreiniging
 • Tandpasta
 • Tandenborstel
 • Shampoo & conditioner
 • Douchegel
 • AfterSun
 • Scheermesjes
 • Make-up

Vaak neem ik wat extra gezichtsmaskertjes mee, voor een heerlijk selfcare momentje!

Reisdocumenten

Het belangrijkste wat je niet kunt vergeten zijn je reisdocumenten, voor de rest is alles te koop. Print daarom vooraf alle reisdocumenten uit en bewaar alles in een apart mapje. Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat je allemaal nodig hebt en op welke manier je vakantie gaat vieren. Controleer daarom vooraf wat je allemaal nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de dag van vertrek.

Doe jij mee met de ‘in rust met vakantie – Challenge’ dan maak je kans op leuke items voor je vakantie. Deel via IG-Stories onze tips voor je inpaklijst en laat andere deelnemers weten hoe jij ervoor zorgt dat je geen spullen vergeet mee te nemen op vakantie. Tag @zorgvoorzzpnl, zodat ik jouw tips kan delen en we elkaar kunnen helpen heerlijk ontspannen met vakantie te gaan!