pexels-dario-fernandez-ruz-6827274

De eerste nieuwe astrologische maan van dit jaar | April

Een tijd voor uitdagingen, beslissingen, vertrouwen en actie ondernemen om zo bij de volle maan tot resultaten, loslaten en zelfs vergeving en dankbaarheid te kunnen komen.

De Nieuwe Maan staat in het teken Ram. Met de maan in Ram wil men weer naar buiten en dat kan men op een onstuimige manier laten merken, buiten is men dan in zijn element. Ook als men zich onzeker voelt wil men erop uit. We willen onafhankelijk, vrij zijn. Vol vuur kan men dingen gaan oppakken waarin men zich emotioneel en gevoelsmatig mee identificeert.
En zoekt men naar nieuwe mogelijkheden om actief te zijn.

De maan in Ram heeft behoefte aan veel afwisseling, onafhankelijkheid en avontuur en vol enthousiasme en motivatie kan men zich daarvoor inzetten. En wordt men gehinderd dan zal men bereid zijn om ervoor te vechten. Men is strijdvaardig en dan kan men ook agressief reageren. Men wil nu laten zien waarvoor men staat, de behoefte aan vrijheid kan belemmerend werken bij beperkingen en als een kat in het nauw kan men dan rare sprongen maken.

De reacties kunnen impulsief zijn, men is snel geprikkeld en dan kan men puntig, snel reageren. In deze periode wil men weinig gehinderd worden door regels, reglementen e.d. Rekening houden met anderen kan dan lastig worden in deze periode. In ieder geval een tijd waarin men naar buiten wil, de energie naar buiten gericht is.

Ook de planeten Mercurius en Venus staan in Ram. Men wil voor zijn ideeën uitkomen, ervoor gaan en nieuwe gedachten en invallen komen zo snel dat men zich niet bedenkt. Het voordeel is dat er nieuwe gezichtspunten komen die erg origineel kunnen zijn. En dan vindt men niet erg wat de omgeving ervan denkt., men wil afwisseling en het nieuwe blijven beleven, dan kunnen anderen zich wel gekwetst voelen. Door erop uit te gaan kan men nu problemen beter verwerken.
Door met de energie van witte hond te werken komt men tot loyaliteit, trouw en liefde.

De les die witte hond ons geeft is om ervoor anderen te zijn die hulp nodig hebben, om iemand op te vrolijken. Loyaliteit wil zeggen dat men loyaal is aan zijn of haar eigen waarheid. Door jezelf te waarderen en te respecteren ben je een spiegel voor de ander. Dan leef en reageer je geheel vanuit je hart. En dat is werkelijk geven. Reageren, daden verrichten vanuit je hart helpt om je doel te bereiken. De tijd is er nu rijp voor om zaken in de realiteit te zetten. En heel belangrijk, zet je intentie neer voor de komende periode, dan zaai je het zaadje voor een nieuw leven.

Tot 1 mei blijft witte hond je trouw.

Namasté
Marianne Nicolaas