IMG_20180923_092255_141

Een burn-out heeft niets te maken met hard en veel werken | In gesprek met Nancy van den Heuvel

In deze podcast gaan we in gesprek met onze expert Nancy van den Heuvel over stressklachten, disbalans, burn-out en mogelijkheden voor burn-out preventie.

De krantenkoppen staan er vol mee ‘X procent van alle zorgverleners loopt verhoogd risico op burn-out’ en de voornaamste reden wordt vaak gezocht in het vele werken, maar klopt dat wel?
Het krijgen van een burn-out wordt helaas veelal gekoppeld aan veel werken, maar een burn-out gaat veel dieper. Het is ook niet voor niets dat mensen die in een burn-out belanden tijdens de zoektocht naar herstel een compleet nieuwe weg inslaan.

Nancy werkt zelf jarenlang in de zorg, wat ze met veel plezier deed, tenminste dat dacht ze. Het kiezen voor de zorg over anderen was haar met de paplepel ingegoten en het wegcijferen van zichzelf was voor haar niet meer dan logisch. Het werken in de zorg resulteerde er bij nancy in dat er een zodanige disbalans ontstond dat verder werken niet mogelijk was.

Tijdens haar herstel werd zij begeleid door haar werkgever en bedrijfsarts, waar helaas hele verkeerde adviezen gegeven zijn. Nancy besloot dat zij na een periode van rust en herstel, opnieuw ging zorgen voor anderen, maar op een manier die bij haar past.

In deze podcast neemt Nancy ons mee in haar werkende leven in de zorg. Ze deelt hoe zij zelf tegen allerlei problemen is aangelopen en hierdoor uiteindelijk in een burn-out belandde. Ze deelt ook hoe haar periode van herstel eruit zag en hoe zij op dit moment zorgverleners begeleidt naar de juiste balans!

LUISTER NAAR DE PODCAST