174767048_23847326746200580_7421646992899694049_n

Hoe kom je aan cliënten wanneer je behandelingen niet meer vergoed worden | In gesprek met Hypnose Expert, Roland Boekhorst

Roland begeleid in zijn praktijk mensen die graag willen stoppen met roken en bereikt daarmee een slagingspercentage van 93%, toch worden zijn behandelingen niet meer vergoed door de zorgverzekeraar.

Ondanks de goede resultaten die Roland (En vele andere hypnotiseurs) behalen worden de behandelingen enkel nog maar vergoed door praktijken die zijn aangesloten bij de Allen Carr Coach opleiding. De zorgverzekeraar heeft een afspraak gemaakt met deze organisatie en de stoppen met roken behandeling daarmee opgenomen in het basispakket.

Dit roept natuurlijk talloze vragen op, want welke gevolgen had dit voor de praktijk van Roland? Hoe kan het dat de vergoedingen zo gestuurd worden, terwijl bijvoorbeeld het slagingspercentage veel lager ligt? Zou de zorgverzekeraar er niet veel meer baadt bij hebben wanneer mensen sowieso stoppen met roken, gezien de hoeveelheid mensen die ernstig ziek worden door de gevolgen van roken?

Kortom, deze wijziging roept veel vragen op en daarover ga ik in gesprek met Roland!

NAAR DE PODCAST