Zorg voor ZZP - FAQ Hoe vraag ik een verklaring omtrent gedrag aan

Hoe vraag ik een verklaring omtrent gedrag aan?

Als zzp’er heb je jaarlijks een actuele verklaring omtrent gedrag nodig om toe te voegen aan je eigen kwaliteitssysteem. Maak je gebruik van keurmerken dan is bij de meeste keurmerken een termijn van 12 maanden het maximale voor de actualiteit van je verklaring.

Zorginstellingen zijn echter vrij om de actualiteit zelf te bepalen. Werk je dus voor een opdrachtgever dan kan het zijn dat je een verklaring hebt, maar dat zij deze niet meer  actueel vinden en je dus een nieuwe verklaring moet aanvragen.

Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag gaat eenvoudig via onze website. Ben je al lid en heb je bij ons een lidmaatschap inclusief VOG-Aanvraag, dan kun je via dit formulier je aanvraag voor een verklaring omtrent gedrag indienen. 

Heb je een lidmaatschap afgesloten zonder VOG-Aanvraag dan kun je alsnog een verklaring omtrent gedrag aanvragen. De kosten hiervoor zijn 7,95,-  voor de aanvraag. De verklaring wordt uitgegeven door Justis en zij brengen 33,85,- in rekening. Deze voldoe je direct aan Justis en gaat d.m.v. een betaallink die je ontvangt per mail.