pexels-rodnae-productions-6806707

Nieuwe maan vanaf 30 mei, een tijd van samenkomen en miscommunicaties

Welke uitdagingen, beslissingen neem jij en het collectief. Heb je vertrouwen en durf je actie te ondernemen? Welke intenties, verwachtingen en wensen kunnen naar voren komen? Vanaf 9 juni gaat dit vooral spelen.

En dat met de planeet Mercurius, de planeet horende bij het sterrenbeeld Tweelingen, die retrograde loopt. Dat geeft altijd misverstanden, vooral in de communicatie, geen goede tijd om contracten, overeenkomsten te sluiten. Er kan veel mis gaan op het gebied van communicatie, handel en verkeer. Dat kan wat worden met de formatie van een kabinet, de corona, vaccinaties enz. Mercurius loopt van 31 mei tot en met 23 juni retrograde. Een paar boeiende weken. Echter ook op het persoonlijke vlak kan je de invloed van Mercurius merken. b.v. bij sollicitaties, probeer dat uit te stellen, eveneens voor het afsluiten van bv hypotheken, bepaalde contracten, verdeling van goederen, verkoop onroerend goed.

En dan is er nog de Maan in Tweelingen. Er is een behoefte aan zekerheid en dat vooral op het mentale vlak. Dan wil men snel handelen, verbindend bezig zijn. Men wil nu meningen en feiten met elkaar in overeenstemming brengen in gespannen situaties. Dat kan dan via mentale processen en uitwisseling, wederom lastig met Mercurius retrograde. Men wil graag op de hoogte blijven van nieuwtjes en nieuwe ontwikkelingen en in deze onzekere tijden is men op zoek naar zekerheid. Vlotte praters kunnen een heleboel zaken recht breien.

Deze maand zoekt men afwisseling, een manier om zich prettig te voelen. Nieuwe ontwikkelingen, daar wil men wel voor gaan en ook de nieuwsgierigheid wordt extra geprikkeld. Ook nu kunnen er zaken naar boven komen waarvan men zegt dat men dat niet opgemerkt of gehoord heeft. Men kan veel opnemen als men er de interesse voor heeft en situaties, zaken benadert men deze maand veel meer mentaal en verstandelijk. Verder is de behoefte aan verandering deze maand extra groot. Men wil er weer op uit, bezig zijn met contacten, uitwisseling, leuke dingen met elkaar ondernemen.

Er kan een tweedeling ontstaan in het weergeven van feiten en informatie. Wat is waar, wat is sensatie, wat zijn complotten? Dat kan rusteloosheid met zich meebrengen, ook individueel. Deze maand heeft men behoefte aan nogmaals afwisseling, activiteiten, informatie om zich op deze manier prettig en op zijn gemak te voelen. Onzekere situaties kan men aan, als er maar perspectief is.

De les voor deze nieuwe maan is om verbinding met je gevoel te maken, blijf niet analyseren, uitzoeken en uitdagingen aangaan. Stem je gevoel af op de buitenwereld. Zo kan men groeien in de richting die bij jou past. En dan met de volle maan op 24 juni kan men de resultaten ervan ervaren, kan men tot vergeving, loslaten en dankbaarheid komen.. Deze volle maan wordt ook wel bloemmaan genoemd. Drink dan eens thee gemaakt van bloemen.

Dit is de maand vanaf 30 mei tot en met 26 juni voor de kristallen konijn maan. Men krijgt mogelijkheden om te kijken wat men nodig heeft, hoe kan men zijn plek , vooral universeel, in de wereld innemen. Dat kan je bereiken door samen te komen met anderen, ook om te evalueren. Kristallen konijn helpt om alle inzichten die er zijn samen te laten komen, zodat men een kristal heldere blik en visie krijgt.