pexels-david-besh-884788

Nieuwe maan op 13 Maart in het teken van vissen

Vissen is astrologisch gezien het laatste teken van de dierenriem. Opnieuw kansen om opnieuw te beginnen, om zaken in een ander daglicht te zien, om je potentieel op te pakken, en ook weer om je dromen na te streven. Die mogelijkheden krijg je altijd met Nieuwe Maan.

Met de maan in Vissen ben je gevoeliger, meer naar binnen gericht met wel een grote behoefte aan afwisseling en verandering. Aan de andere kant wil men zijn of haar veiligheid niet op het spel zetten. Je bent deze periode gevoeliger en je hebt ook meer de neiging om subjectief naar zaken te kijken. De beïnvloedbaarheid kan ook groter zijn. Onbewust kan je reageren op gevoelsstromingen uit je omgeving en ook ben je gevoeliger voor sferen. Je zoekt vooral veiligheid en zekerheid op gevoelsgebied en dan kan je overvallen worden door sentimentele buien.

In deze periode voel je aan wat andere mensen nodig hebben, hoe ze in hun vel zitten en dat vaak onbewust. Je gevoelens kunnen deze tijd heen en weer geslingerd worden

door wat er met jezelf gebeurt en ook door invloeden van de buitenwereld.

Je kan meer moeite hebben met het vormen van een mening en dan bestaat de kans dat je gevoelsmatig maar volgt wat de buitenwereld vindt. Zo rond de volle maan kan jij je eigen mening gaan vormen en volgen als je dat nog niet gedaan hebt.

Eerst ben je passief, afwachtend, onzeker en de behoefte aan innerlijke beleving is groot. Je krijgt wel de mogelijkheid om met jouw ervaringen, inzichten naar buiten te komen. Toch zijn we deze periode passiever en wil jij je eigen positie bepalen. Bij tegenstand, belemmeringen heeft men nu meer behoefte om zich in de eigen wereld terug te trekken.

Neptunus is de planeet van Vissen, positief helpt hij je met je spirituele ontwikkeling, het neerzetten van je idealen, je dromen, luisteren naar je gevoel en intuïtie. Aan de andere kant brengt hij chaos, en kan je de neiging hebben om te geloven in zaken die absoluut onwaar zijn.! En dat kan veel verwarring met zich meebrengen.

Nu kan je tot en met 3 april gebruik maken van de kracht van de jaguar en kan je de macht van de elite breken. Dat kan je in jezelf voelen, doordat jij je energieker voelt, je voelt dat jij zaken kan gaan realiseren.  Een mooie periode om aan je intenties te werken, om ze te realiseren en de energie te voelen stromen.