pexels-isandréa-carla-2114689

Nieuwe maan vanaf 10 Juli, er kunnen weer nieuwe dingen opgepakt worden

Op 10 juli begint de nieuwe maan in Kreeft in haar eigen teken de Maan. Er kunnen weer nieuwe dingen opgepakt worden, we kunnen dromen waar gaan maken, ons potentieel aanspreken en ons manifesteren.

Wat kunnen we deze maand allemaal verwachten. Voor velen is bovenstaande vrijheid, met vakantie kunnen gaan waar jij heen wilt, maar het is meer. We spreken nu van de maan met de kortste nacht, daar vanaf 21 juni het iedere dag een paar minuten eerder korter wordt.

Met de nieuwe maan in kreeft voel jij je gevoeliger, reageer je direct en gevoelsmatig waarbij de betrokkenheid op je omgeving groter dan normaal is. Je wilt zekerheid ervaren in moeilijke situaties. Je kan je terugtrekken als het lastig of iets moeilijk wordt en dat voor je eigen veiligheid, terwijl je wel met de situatie bezig blijft.

Dan kan je emotioneel reacties in je omgeving verwachten en zelf ook heel emotioneel reageren. Emoties als schrik en angst kunnen je lang bezig houden en je omgeving hoeft dat niet altijd te merken. Je gevoelsreacties kunnen wisselend zijn en ook overtuigend.

Mensen zullen sneller gekwetst zijn, geprikkeld reageren, we zijn op zoek naar onze identiteit. Wat wil je met alle maatregelen, overtuigingen, dwang, regels, manipulaties enz. De invloed van de buitenwereld is hierbij groter dan je denkt. Een goed advies is dan ook om naar je hart te luisteren en je gevoel te volgen. In je eigen omgeving kan jij je in deze periode het veiligst voelen. Je kan ontzag hebben wat anderen, lees ook de politiek, zaken en helder en logisch lijken te verwoorden en dan wil jij dat volgen. Dan kunnen bepaalde patronen, ideeën je zekerheid geven.

De valkuilen kunnen zijn dat je weinig flexibel kunt zijn. Dan denk je dat jij je eigen gevoel volgt, maar eigenlijk volg je dat wat de buitenwereld vindt wat jouw normen en waarden moeten zijn. De les voor deze maand is wees flexibel en werk actief mee aan een harmonieuze omgeving, zo kan jij een geluksgevoel ervaren. Op 24 juli als het volle maan is in Waterman, dan kan je een gevoel van bevrijding, innerlijke vrijheid ervaren. Dan zie je de resultaten van je inspanningen en kan je een gevoel van dankbaarheid, los kunnen laten ervaren.

Het is ook de schildpad maan. En Schildpad vraagt compassie te hebben met Al dat leeft en om hulp te bieden waar nodig. Laat alles er zijn in een staat van innerlijke vrede, met een glimlach. Voel je thuis bij jezelf, net zoals schildpad die zijn of haar huis op de rug draagt. Deze maand word je geholpen om te transcenderen, om verdraagzaamheid te tonen, maar ook om zaken in beweging te houden en om je aanwezigheid kenbaar te maken. Heel belangrijk deze maand is voel en volg je hart en laat je leiden door je gevoel.