pexels-luizclas-556669

Nieuwe maan vanaf 11 mei, weer een periode vol uitdaging en beslissingen

Weer een periode vol uitdagingen, beslissingen, actie en vertrouwen in de afloop vanaf 11 mei. Dit tot en met 26 mei als de volle maan in Boogschutter er is. De nieuwe maan staat in het teken Stier. Wat we nu deze maand verlangen is naar concreetheid, waarneembaarheid dat ook zekerheid biedt. Vanuit het onbewuste wordt ons ego onder druk gezet en dat geeft nog meer behoefte aan concreetheid en emotionele zekerheid.

Op lopende zaken is er weinig grip en daarom zoeken we met de maan in Stier naar dat wat er is. De nadruk wordt dan gelegd aan zaken waaraan we ons vast kunnen klampen en dat geeft behoudende en conservatieve reacties. In deze hectische periode geen goede berichten voor mensen die veranderingen, meer vrijheid willen.

Toch willen we genieten van het positieve dat we in ons leven hebben, in het klein of in het groot. Dan kan je plezier hebben door met je tuin bezig te zijn, door extra lekker te koken, met je hobby’s bezig zijn. Belangrijk is dat wij ons prettig voelen in ons dagelijks leven. Het gevaar is dat men te behoudend is, te voorzichtig.

Dat we nu meemaken geeft een intense ervaring en in een crisis waarin wij nu zitten kan maan in Stier, in positieve en negatieve zin, veeleisend zijn. Dat kan de mensen wel een gevoel van loyaliteit geven. Zowel bij de behoudende kant als de kant die voor veranderingen en vernieuwingen staan.

Bij de volle maan kunnen we resultaten zien, tot vergeving komen, zaken loslaten en dankbaarheid tonen. Met de volle maan in Boogschutter brengt enthousiasme, idealisme en het verlangen naar vrijheid, nieuwe mogelijkheden, ontwikkelingen wordt groter. Dat kan onrust met zich meebrengen, als het ene doel is bereikt wil men naar het volgende. Dan is het belangrijk als je kijkt naar behaalde resultaten, ook naar zaken die je liever niet ziet. Persoonlijk en collectief. Een goede periode om naar je innerlijke groei te kijken, wat er al is ontwikkeld. Blijf in verbinding met jezelf, zodat de groei buiten jezelf jij vorm kunt geven en in goede banen kunt leiden. Gebruik je energie wel doelgericht.

De slang helpt je deze maand om je eigen leven te kunnen leiden, je eigen visie en waarheid te volgen. Om los te laten en het in de wereld te zetten waar jij voor staat. De slang helpt je om vrij te zijn, zaken op te lossen om zo tot bevrijding te komen. Je kan aan het einde van een cyclus, komen en dat geeft een gevoel van bevrijding. Laten we werken met de energie van de slang om dit deze maand te bereiken.