STOP MET JE HOOFD BREKEN OVER HET VOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING!

Leer hoe je in 5 stappen voldoet aan de Wkkgz!

Waarbij jij als ondernemer aan het roer staat, zodat je je niet langer beperkt voelt
door allerlei wet- en regelgeving.

HERKEN JE DIT?

 • Je hebt je eigen praktijk en hebt ontdekt dat er een wetgeving (Wkkgz) van toepassing is op jouw bedrijf. De hoeveelheid informatie die erop je afkomt, nu je bent gaan lezen over de Wkkgz, is overweldigend. Inmiddels heb je gemerkt dat je vastloopt.
 • Omdat het zo overweldigend is, blijf je het uitstellen en blijft er in je achterhoofd spelen dat dit echt iets is wat je nog goed moet gaan regelen.
 • Als ondernemer geloof je in de kwaliteit die jij je cliënten te bieden hebt. Alle eisen en regels die je hebt gelezen om te voldoen aan de Wkkgz voelen aan als een te strakke jas en je bent bang de vrijheid te verliezen van het ondernemerschap.
 • Je wil graag al je tijd en energie steken in de begeleiding van je cliënten en niet aan onnodige administratie. Door de hoeveelheid administratie heb je minder tijd voor je cliënten, wat ook direct gevolgen heeft voor je omzet.
 • Je hebt inmiddels zoveel informatie gelezen, van zoveel verschillende organisaties, dat je eigenlijk de wens hebt om alles zelfstandig te organiseren. Maar kan dat wel?
 • Je bent ondernemer geworden omdat je graag de vrijheid wil kunnen ervaren. Je wilt kunnen vertrouwen op je eigen kennis en ervaring, waarbij je los wil komen van de bureaucratie. Alle informatie die de overheid deelt, lijkt dan ook totaal niet aan te sluiten op jou.
 • Je wil graag bezig zijn met hetgeen jou energie geeft.
ZZP-LR-29
0D2A3068-2

Zal ik je eens een geheim verklappen?

De Wkkgz is een wetgeving die is ontstaan vanuit de reguliere gezondheidszorg en heeft daardoor niet de aansluiting op jou als ondernemer in de complementaire/ alternatieve- en cosmetische branche.

Bij het lezen van de handreiking die de overheid beschikbaar stelt, gaan je nekharen waarschijnlijk al overeind staan, dit past compleet niet bij de manier van werken die jou juist zo uniek maakt.

Ondanks dat alle wet- en regelgeving je heeft afgeschrikt er iets mee te gaan doen, biedt de Wkkgz juist hele mooie kansen. De kaders van de wetgeving zijn geschetst door de overheid, maar binnen deze kaders kun jij een geweldige bijdrage leveren aan de verbetering van kwaliteit, van de gehele gezondheidszorg.

Ik hoor je denken, hoe dan? Jij als ondernemer hebt de kennis en ervaring om je cliënten optimaal te kunnen begeleiden, maar het ontbreekt vaak wel aan het structureel werken aan je bedrijf. Je weet dat je goede resultaten levert, je cliënten zijn blij met je, tijd om dat aan meer mensen kenbaar te maken. Want wat maakt jou zo uniek? Wat maakt het dat jij zo goed bent in hetgeen jij doet? Welke resultaten boek jij met je cliënten en wat betekent dat voor hun gezondheid? Wat betekent dat voor hun leven?

Jij als expert staat centraal

Het geheim achter deze wetgeving is dat jij als ondernemer én expert in jouw vakgebied de vrijheid gaat nemen om onderdeel van de verandering te zijn. Zie de Wkkgz als een systeem wat jij zelfstandig kunt inrichten, precies zodat het past binnen de manier van werken die jou zo uniek maakt.

Misschien voelt alles wat je hebt gelezen over de Wkkgz zwaar aan en ervaar je dat het een druk oplevert die je helemaal niet wilt ervaren. Ik begrijp heel goed wat je merkt, dat is namelijk de reden geweest dat ik dit bedrijf ben gestart. Ik ben zelf geen zorgverlener, maar door mijn eigen persoonlijke ervaringen met het huidige zorgsysteem in combinatie met de kracht van verschillende vormen van behandelen, zie ik het belang van deze ondernemers voor de toekomst.

Om dit voor elkaar te krijgen ben ik me gaan focussen op de Wkkgz, een belangrijke wetgeving die de focus heeft op de verbetering van kwaliteit in de gezondheidszorg. Daaronder vallen zondernemers die werkzaam zijn in de:

 • Alternatieve en complementaire branche
 • Medische branche
 • Psychische branche
 • Cosmetische branche
Zorg voor ZZP - FAQ Hoe kan ik laten zien dat ik ben aangesloten bij Zorg voor Zzp
Zorg voor ZZP - FAQ Wat gebeurt er wanneer ik als zorgaanbieder niet ben aangesloten bij een klachtenregeling

Wat je kunt verwachten

De ondernemers die werkzaam zijn in deze branches krijgen te maken met de Wkkgz, wat met name voelt als een verplichting. Speciaal voor ondernemers die zich herkennen in hetgeen ik heb beschreven en onderdeel willen zijn van de verandering heb ik een online training ontwikkeld, waarin je alles leert over de Wkkgz en hoe jij daar zelfstandig aan kunt voldoen en toch de vrijheid van het ondernemerschap behoud.

Ik wil je dan ook uitnodigen voor de Online Cursus ‘Voldoe in 5 simpele stappen aan de Wkkgz’. Hierin ga jij als ondernemer je eigen kwaliteitssysteem opzetten wat bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Professionele werkprocessen
 • Overeenkomsten en toestemming
 • Incidenten en calamiteiten
 • Reflecteren
 • Klachten & geschillen
 • Cliëntdossiers

That’s it!

Op basis van deze onderdelen ga jij een workflow creëren die voldoet aan de eisen omtrent de Wkkgz op basis van jouw expertise.

Misschien heb je al wel gezocht naar mogelijkheden waarbij je je kunt verzekeren voor de Wkkgz of waar je je eenvoudig kunt aanmelden zodat je ‘af’ bent van deze wet- en regelgeving. Je hebt dan vast al wel ontdekt dat je je niet kunt verzekeren voor een wetgeving en weet je dat je zelf in beweging moet komen, om als ondernemer professioneel aan de slag te gaan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen. Het is dan makkelijk als je hierin een stappenplan kunt volgen en tijdens het ontwikkelen van jouw workflow kunt overleggen met iemand die weet wat je nodig hebt.

pexels-da-9983631

Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijven onderscheiden

Online Cursus “Ontwikkel je eigen kwaliteitssysteem volgens de Wkkgz”

ter waarde van 197 euro

Het programma waarin je leert hoe je voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten & geschillen zorg, waarin jij je complete workflow gaat verwerken in het kwaliteitssysteem. Je zorgt er dan voor dat jij als ondernemer de regie houd over je bedrijf en manier van werken, waardoor jij de vrijheid van het ondernemerschap blijft ervaren.

Door het opzetten van je eigen kwaliteitssysteem zorg je ervoor dat cliënten weten waarvoor ze bij je terecht kunnen, wat zorgt voor meer omzet en je draagt bij aan de totale verbetering binnen de zorg.

De online cursus zit in het lidmaatschap. Wil je geen lid worden, maar de cursus los kopen, dat kan ook.

Screenshot 2022-02-18 at 14.26.57

WAT LEVERT DEZE CURSUS JE OP?

Naast dat je met deze online cursus toegang hebt tot alle informatie die je nodig hebt om te kunnen voldoen aan de Wkkgz, levert het je bovenal een krachtige manier van werken op als ondernemer, waardoor je in staat bent sneller te groeien en de vrijheid te ervaren die je in de eerste instantie liet kiezen voor het ondernemerschap.

Deze online cursus laat je kritisch kijken naar jezelf als ondernemer en vraagt je om goed te onderzoeken waar jouw kwaliteiten liggen. Waarin kun jij je onderscheiden en hoe zorg je ervoor dat dit volgens de richtlijnen van de Wkkgz op een professionele manier, verwerkt wordt in je dagelijkse werkzaamheden. Op al deze vragen ga jij antwoord krijgen waardoor voldoen aan de Wkkgz niet langer voelt als een last, maar als een bevrijding!

Na deze cursus heb jij een kwaliteitssysteem, wat volledig is opgezet volgens jou manier van werken, wat daarnaast voldoet aan de eisen omtrent de Wkkgz.
Deze manier van werken heb jij zelf opgezet en daardoor kost het je geen enkele moeite meer om te voldoen aan de Wkkgz en ervaar je ook de druk van de wettelijke eisen niet meer.

Jij staat aan het roer van je onderneming en bent in staat om je kwaliteiten te tonen!

ZOVEEL INFORMATIE EN WEER ZOVEEL WERK, KAN HET NIET MAKKELIJKER?

Ik ken onze klanten inmiddels erg goed en nog steeds ontvangen we dagelijks vele mailtje van ondernemers met de vraag ‘kan ik me bij jullie verzekeren voor de Wkkgz’. Hoe geweldig dit nu misschien klinkt het brengt je niets, terwijl de mogelijkheden die deze manier van werken voor je kan bieden erg waardevol is. De informatie die de overheid geeft en ook vele brancheorganisaties sluit niet aan op jouw dagelijkse praktijk. Heel begrijpelijk dat het voldoen aan de deze wet- en regelgeving dan voelt als een last.

Precies daarom hebben we deze online cursus ontwikkeld, zodat deze wel aansluiting vindt bij jou als ondernemer. De informatie hebben we helder vertaald naar de praktijk, waarbij we ook handige extra’s hebben toegevoegd. Ons doel is om jou te ontlasten en ervoor te zorgen dat jij deze wetgeving voor je kunt laten werken door een workflow te ontwikkelen die past bij jou én daarbij aansluit op de eisen van de Wkkgz.

pexels-karolina-grabowska-4996961
Zorg voor ZZP - WKKGZ stappenplan home

WKKGZ CHECKLIST

Voldoe in 5 simpele stappen aan de WKKGZ

Als ondernemer krijg je te maken met wet- en regelgeving. Dit zijn onder andere zaken die komen kijken bij het ondernemerschap, maar specifiek voor zorgaanbieders is er de Wkkgz.

Download het de Gratis Wkkgz Checklist en controleer in hoeverre jij de wettelijke eisen al op orde hebt.