Voel jij je als ondernemer ook verloren tussen alle wet- en regelgeving waar je aan moet voldoen?

We stonden er maar verloren bij, zo midden op dat veld

Samen met mijn zoontje liep ik door het bos, onderweg naar de kindervakantieweek. Een week lang spelen, van houten pallets woerden er hutten gebouwd en uiteraard voorzien van een schilderachtig kunstwerk, en dat samen met nog 450 andere kinderen. (Hele drukke bedoeling)

Ietwat gespannen liep hij voor me uit met zijn grote nieuwe (formule 1) rugzak. Hij had er super veel zin in, maar ik zag ook de spanning op zijn snoetje.

We liepen het veld op waar ouders met kinderen zich verzamelde en ik had geen idee waar we ons moesten melden. We hadden geen groepsnummer doorgekregen dus ik ging er vanuit dat mijn zoontje nog ingedeeld moest worden. 2 oudere mannen in rode t shirts met ‘vrijwilligers logo’ stonden bij de dranghekken en ik vroeg waar we ons moesten melden. Ze hadden geen idee en op een ietwat norse manier stuurde ze ons naar het midden van het veld.

Daar zag ik enkele mensen staan van de leiding (ook allemaal hetzelfde rode shirt aan) met een klein groepje kinderen om zich heen. We liepen er samen naartoe en we moesten even wachten tot mijn zoontje ingedeeld zou worden in een groepje. We staan samen rustig te wachten, mijn zoontje nog steeds erg gespannen, wanneer ik plotseling een vrouw door de microfoon, op strenge toon hoor zeggen, dat ouders niet op het veld mogen komen en achter de hekken moeten blijven staan.

Ooh jeej, dacht ik… moet ik weg? Ik vroeg de dame van de leiding of ik daar niet mocht wachten tot mijn zoontje ingedeeld zou zijn. Ze antwoordde: nee, eigenlijk niet…. dat maakt het afscheid moeilijker en dan lopen we in de knoei met de planning. Ik nam snel afscheid en wachtte achter de hekken om nog even naar mijn zoontje te zwaaien voor zijn dag met spelletjes zou beginnen.

Misschien herken jij dit ook wel, dat je weet dat je iets moet doen maar geen idee hebt waar je moet beginnen, wie je kan helpen en hoe de ‘ongeschreven’ regels worden toegepast. Je kan je dan behoorlijk verloren voelen, zoals ik me ook voelde zo midden op dat open veld tussen 450 kinderen.

Ondernemers die te maken krijgen met wet- en regelgeving schieten vaak direct in de angst, bang om het fout te doen, het niet goed op orde te krijgen en dan ontstaat er weerstand om er ook echt mee aan de slag te gaan en hulp in te schakelen.

Vragen om de weg aan mensen die deze al bewandeld hebben is geen schande en bespaard je een hoop tijd en energie. Niets is namelijk zo frustrerend als niet weten wat je moet doen, terwijl je weet dat je er wel iets mee moet doen.

Wil jij leren hoe je je eigen kwaliteitssysteem kunt opzetten binnen de kaders van de wetgeving, zodat het voor je gaat werken in plaats van tegen je? Meld je dan aan voor de online masterclass van Donderdag 22 September 2022 om 10:00 uur.

Ik ga je dan leren:

  • Wat er nodig is om aan de Wkkgz eisen te kunnen voldoen
  • Welke onderdelen gezamenlijk het kwaliteitssysteem vormen
  • De reden dat veel ondernemers de eisen nog niet op orde hebben
  • Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je, ondanks deze kwaliteitswetgeving, de vrijheid van het ondernemen behoud
  • Hoe je deze wetgeving voor je gaat laten werken in plaats van tegen je
  • Welke kansen de Wkkgz biedt voor jou als ondernemer

Aanmelden kan via deze link: https://zorgvoorzzp.nl/online-masterclass-voldoe-in-5-stappen-aan-de-wkkgz/

Wie weet spreek ik je dan!

Priscilla Traets

Geplaatst in

OOK INTERESSANT VOOR JOU

PMU valt wel onder de Wkkgz

Belangrijke nieuwe informatie: Permanente make-up valt WEL onder de Wkkgz

_psw4-ohmh-full

Sta jij open voor verandering of ben je aan het uitstellen?

pexels-karolina-grabowska-5387261-scaled-e1651840795338

Checklist Wtza, Moet jij als ondernemer voldoen aan deze wetgeving?

DIRECT AANMELDEN VOOR DE KLACHTENREGELING?