1 miljoen mensen in Nederland gezond laten leven - in gesprek met Drs. Richard de Leth

We hebben ons immuunsysteem laten verzwakken, waardoor het bestaande zorgstelsel niet meer past | In gesprek met Richard de Leth

We trappen deze podcast af met Drs. Richard de Leth en gaan samen met hem op zoek naar kwaliteitsverbetering in de zorg. Richard koos er al op jonge leeftijd voor om arts te worden, hij wilde mensen graag beter maken. Tijdens zijn opleiding kwam hij er al snel achter dat de studie geneeskunde hem weinig voldoening gaf, hij wilde graag veel dieper graven in het menselijk lichaam en durfde toen al te kijken naar alternatieve manieren van de geneeskunde.

Het zal je dan ook niet verbazen dat Richard al vrij snel na zijn afstuderen zijn witte doktersjas aan de wilgen hing en op zoek ging naar wat hij echt graag wilde en hoe hij dit kon realiseren. Richard werkte jarenlang in o.a. de thuiszorg en genoot van het menselijk contact, de gesprekken en het kopje koffie tijdens elk bezoek.
Maar dit was niet wat hij de rest van zijn leven wilde blijven doen en hij besloot te kiezen voor een grootse aanpak, waarin hij het doel heeft gesteld om 1 miljoen mensen in Nederland weer gezond te laten leven. Dit kon hij nooit alleen bereiken, dus besloot hij zijn kennis om te zetten in een coachingsopleiding waarin hij mensen opleidt tot vitaliteitscoach met zijn bedrijf Oersterk.

Mensen gezonder laten leven is de basis van een gezonder zorgstelsel. Zoeken naar de diepere aanpak en niet direct naar grijpen naar medicijnen die vaak enkel dienen als symptoombestrijding.

In deze podcast vertelt Richard alles over zijn kijk op het huidige zorgstelsel, onze gezondheid, levensstijl en hoe hij als arts heeft gekozen voor een andere aanpak en ondanks zijn rigoureuze beslissing, vandaag de dag mensen helpt naar een gezonder leven!