0z43DQtI_400x400

Welke kansen biedt een parallelle samenleving voor de zorg | In gesprek met Econoom, Ad Broere

Stel, je mag het zorgsysteem volledig opnieuw opbouwen, compleet naar eigen inzicht. Ziekenhuizen, zorginstellingen en het onderwijs in de zorg kun je volledig inrichten naar jou idealen, hoe zou dat er dan uitzien?

Ik stelde deze vraag aan een grote groep zorgverleners en artsen op telegram. Nu heb ik daar uiteraard zelf ook wel een beeld bij, maar de reacties die ik daarop kreeg waren zo mooi. Velen gaven namelijk aan dat zij veel meer een holistische benadering zouden willen in de gezondheidszorg, waarbij de mens weer centraal staat.

Er niet enkel gezocht wordt naar een oplossing in de vorm van een pil of een prik, maar ook gekeken wordt naar dieperliggende oorzaken. Het lichaam weer als geheel gezien wordt en daarbij ook de ziel erkent wordt als belangrijk onderdeel van het goed functioneren van je lichaam en geest.

Stel dat je de kans krijgt om dit helemaal naar eigen inzicht op te gaan bouwen, samen met mensen die deze visie ook hebben, hoe doe je dat dan? Hoe kun je bouwen aan een nieuwe samenleving, waarin er ruimte is voor jouw idealen?

Hierover ga ik in gesprek met econoom @Adbroere die met al meer dan 40 jaar ervaring een helder beeld heeft bij de opbouw van een parallelle samenleving. Ook gaan we in gesprek over de gevolgen van C voor de economie en hoe ons financieel stelsel zorgt problemen in onder andere de zorg.

Wat staat ons de komende jaren te wachten en welk perspectief is er wanneer we zelf de touwtjes in handen zouden nemen?

BELUISTER DE PODCAST